Nedräkning: Brysselresa

Idag är det en månad kvar tills vi i UF Södertörn drar iväg till Bryssel. Resan sker så nära inpå EU-valet som det bara går och vi har massor av spännande aktiviteter att se fram emot under våra fem dagar på plats.

Vill du hänga med? Resan kostar 2 000 SEK (2 500 för icke-medlemmar) och inkluderar res- och boendekostnader.

Anmälan sker till vice_ordforande@ufsodertorn.org, och anmälningsstopp sker fredagen den 2a maj.

Ta chansen att hänga med på en lärorik, men framförallt ROLIG, resa till EU:s huvudstad.

RESEINFORMATION ANG. VÅRENS RESA TILL BRYSSEL

Äntligen har våra duktiga reseplanerare sammanställt informationen kring det vi alla väntat på: Resan till Bryssel!

De datum som gäller är: Fredag 16/5–Onsdag 21/5. Planet avgår 20.40 från Skavsta flygplats och vi är tillbaka i Sverige 11.35 på onsdagen.

Priser:
(inkl. flygbiljett, boende, bussresa till/från flygplatsen)

Medlem i UF Södertörn: 2 000 SEK
Ej medlem i UF Södertörn: 2 500 SEK

EU huvudstaden Bryssel är som resmål ett måste för alla utrikespolitiskt intresserade. Då vår resa sker bara dagar innan EU-valet kommer staden vara extra levande.

Har du frågor? Kontakta vice_ordforande@ufsodertorn.org

UF goes Istanbul!

Hej alla medlemmar!

Vi i styrelsen har under de senaste veckorna planerat en underbar resa till Istanbul, Turkiet. Resan kommer ske i vecka 20, datumen 15-18 Maj och då det är nära inpå, skulle vi behöva boka en resa redan på måndag. Resans syfte är att utforska ett politiskt aktuellt land, och Turkiet känns spännande med tanke på läget i Syrien och Turkiets eventuella vilja att gå med i EU.

I Istanbul har vi planerat att besöka sevärdheter så som den Blå Moskén, Haga Sofia samt eventuellt besök på Svenska Generalkonsulatet och/eller Exportrådet.
Resan kommer att erbjudas för 15 personer, cirka 9 personer från styrelsen och då 6 personer av våra medlemmar.

Vi efterfrågar en snabb intresseanmälan, då priset på den resa vi har genom en resebyrå kommer stiga redan på måndag. Priset inkluderar flyg och centralt boende (inkluderat frukost), och överensstämmer med den budget vi har.
1500 kr finns subventionerat från UF och taket för resan per person har vi diskuterat fram till att bli cirka 4000 kr. Detta skulle innebära att de personer som vill med skulle behöva betala 2500kr. Mat och eventuella resor i Istanbul, resor till och från flygplatser samt fickpengar bekostar man själv.

Intresseanmälan, motivering samt några idéer på vad man kan göra i Istanbul bör vara oss tillhanda senast på lördag,21 april, för att vi ska kunna bestämma vilka som ska med på resan innan måndag. Har vi fler än 15 personer som är intresserade kommer vi att lotta fram dom som får plats och hör av oss till dessa på söndag för att få personuppgifter och information om betalning.

De uppgifter vi behöver av de som ska med är förnamn och (alla) efternamn och detta ska överensstämma med passet samt passnummer, samt de 6 första siffrorna i personnumret.

Vi hoppas att så många som möjligt skickar in en intresseanmälan trots den sena informationen. För frågor och anmälan hör av er till resa@ufsodertorn.org 

Med vänliga hälsningar

Elsa, Johan, Joanna, Veronika
Reseansvariga
Utrikespolitiska Föreningen Södertörn