Ny styrelse

Här nedan ser ni UF Södertörns styrelse för vårterminen 2014.

Ordförande: Isabelle Andersson
Vice Ordförande: Victoria Heiman
Sekreterare: Linnea Ehlin
Kassör: Rebecca Larsson
Aktivitetsansvarig: Hanna Ahmed
Programansvarig: Oskar Sundberg
Informationsansvarig: Saga Palmér
Tidningsrepresentant: Victoria Heiman
UFS Representant: Rosaline Marbinah
Extern revisor: Thobias Björnlund

Vi ser fram emot en grym vårtermin med en massa spännande händelser.
Stay tuned!

Bli aktiv till hösten!

Bli aktiv till hösten!

Det här verksamhetsåret börjar lida mot sitt slut men i höst vill vi självklart att UF Södertörn ska fortsätta att väcka intresse och debatt om utrikespolitiska frågor både inom och utanför Södertörns väggar. I september kommer vårt årsmöte äga rum och en ny styrelse ska då väljas. Redan nu kan ni anmäla ert intresse för att bli aktiva i något av utskotten eller som ledamot i styrelsen! Vi har ett informationsmöte nästa vecka för just er medlemmar, där vi kort berättar om vad varje styrelsepost och utskott gör och varför NI skall engagera er i föreningen!

När? Onsdag 23 maj Tid? kl. 12.15 Plats? Stora mötesrummet inne på kåren (fråga dig fram om du inte hittar)

Utrikespolitiskt konvent – Säkerhet och Resurser

Utrikespolitiska förbundet Sverige (UFS) bjuder in till Sveriges främsta forum för utrikespolitisk debatt! Politiker, studenter, forskare, journalister och organisationer möts under två dagar för att diskutera dagsaktuella internationella frågor. Årets konvent går av stapeln 20-21 April i Lund. Temat för årets konvent är ”Säkerhet & Resurser”. Vi kommer att ha intressanta föreläsningar, workshops, paneldebatter, karriärmässa och andra sociala aktiviteter.Ämnen som kommer att diskuteras under årets konvent är bland annat miljö och energi, säkerhetspolitik, den ekonomiska krisen, terrorism, konfliktmineraler, krig och mänsklig säkerhet.Möt bland andra Maria Wetterstrand, Björn Lomborg, Johan Norberg, Erik Ullenhag, Aung Saw, Jimmie Åkesson, Lars Wilderäng, Pepe Escobar och många fler!

För UF Södertörn: 2-dagarsbiljett med inträde till samtliga föreläsningar och seminarier kostar 300 kr, i detta ingår resa till och från Stockholm med buss, sovplats (i gympasal) samt lunch fredag & lördag. Hemresa från Lund sker söndag eftermiddag den 22 april. Du köper din egen biljett på www.utrikespolitisktkonvent.se. Först till kvarn gäller!

OBS! Eftersom vi kommer subevntioner delar av konventskostnaderna vill vi att ni som tänker följa med dels anmäler er via UFS hemsida samt skickar ett email till sekreterare@ufsodertorn.org
 

Utlysning av poster till Projekt Almedalen 2012

I sommar planerar Utrikespolitiska förbundet Sverige att närvara vid Almedalsveckan i Visby med syfte att synliggöra förbundet och informera om dess medlemsföreningars verksamhet. För detta ändamål söker vi nu drivna och engagerade medlemmar till vår projektgrupp. Gruppen kommer att få i uppdrag att planera och genomföra projektet på plats i Visby för UFS räkning i samarbete med spännande arbetspartners.

Detta är en unik möjlighet för våra medlemmar att tillgodogöra sig nyttig projekterfarenhet, knyta värdefulla kontakter samt få uppleva politik i praktiken under en intensiv vecka av föreläsningar, mingel och debatt.

Det fullständiga dokumentet för utlysningen hittar du på: http://ufsverige.org/

Skicka din ansökan som ska innehålla ditt CV och ett personligt brev till adressen valberedningen@ufsverige.org senast den 19:e februari. Tillsättning sker i början av mars. Väl mött och lycka till med din ansökan!