Tips: Träffa EU-parlamentariker Gunnar Hökmark

Foto: Europaparlamentet

”Det finns ingenstans där övergrepp mot människors fri- och rättigheter kan ursäktas. De är varje människas lika rätt oavsett var man är född eller lever”.
- Gunnar Hökmark

Välkomna på talarpass med Europaparlamentariker Gunnar Hökmark på Södertörns Högskola.

Gunnar Hökmark kommer att berätta om varför han förespråkar EU. Och varför frihet och demokrati är så viktigt i ett EU som skakas av konflikten i Ukraina. Det är i fria samhällen som välfärd, mångfald och den enskildes tankar kan utvecklas och formas.

Kom och lyssna och ställ dina frågor till moderaternas förtroendevalda EU-parlamentariker!

När: Fredag 21/3, kl. 10.30
Var: MB503

Arrangörerna bjuder på fika från kl. 10.15, se facebook-eventet.

Ses där!

 

Föreläsning: Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson

EU-valet står runt hörnet och UF Södertörn laddar genom att välkomna Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson till Södertörns högskola. Föreläsningen kommer vara öppen för alla och är alltså inte exklusiv för UF Södertörns medlemmar.

När: Onsdag 26/3, kl. 11.45-12.45
Var: MA624

FÅ EN GRATIS LUNCHMACKA UNDER FÖRELÄSNINGEN:
Medlemmar i UF Södertörn kan få en gratis macka under föreläsningen. Kommentera ditt namn, din mejladress samt eventuellt behov av specialkost i facebook-eventet SENAST fredagen den 21/3. Anmälan ger även platsgaranti.

Transparency International

Transparency International Sverige kommer till Södertörns högskola!

De kommer att tala om organisationens arbete med att kartlägga och motarbeta korruptionen i samhället.

”Korruption fördjupar fattigdomen i världen, undergräver demokratin och skyddet av mänskliga rättigheter, skadar handel och hindrar investeringar, äventyrar god samhällsstyrning, minskar förtroendet för samhällets institutioner och för marknadsekonomin. Korruption i alla former måste därför bekämpas.”

Utrikespolitiska Föreningen bjuder in såväl medlemmar som icke-medlemmar att ta del av denna spännande och lärorika föreläsning. Så klart kan man bli medlem på plats.

Tisdagen den 5e November   Kl:15.00   Sal: MA756

Som alltid bjuder vi på fika.

Hoppas att vi ses!

Besök från Burma

Den 17 april kommer vi få besök av ett antal ungdomar från Burma, formen för detta evenemang är inte helt spikat, men se till att hålla kalendern öppen för ett samtal kommer det att bli!

När? Tisdagen den 17 april Plats PA124 Klockslag 12-14