Konst med utrikespolitiskt perspektiv på Södertörns högskola

I morgon torsdag kommer en kub à 3x3x3 meter dyka upp på skolgården på Södertörns högskola. Kuben är en del av projektet RW3 som anordnas av Raoul Wallenberg Academy.

Projektet består av sammanlagt trettio kuber, där vardera representerar en av trettio mänskliga rättigheter. På insidan av kuben kan var man skriva vad respektive rättighet betyder för just hen.

Södertörns högskola kommer få kub/mänsklig rättighet nummer nio: Rätten till rättvis behandling.

UF Södertörn kommer att inviga kuben på fredag klockan 13.00. Det kommer bli tal, bullar och vi kommer även skriva de första tolkningarna på insidan av kuben.

Missa inte det!

Tips: Träffa EU-parlamentariker Gunnar Hökmark

Foto: Europaparlamentet

”Det finns ingenstans där övergrepp mot människors fri- och rättigheter kan ursäktas. De är varje människas lika rätt oavsett var man är född eller lever”.
- Gunnar Hökmark

Välkomna på talarpass med Europaparlamentariker Gunnar Hökmark på Södertörns Högskola.

Gunnar Hökmark kommer att berätta om varför han förespråkar EU. Och varför frihet och demokrati är så viktigt i ett EU som skakas av konflikten i Ukraina. Det är i fria samhällen som välfärd, mångfald och den enskildes tankar kan utvecklas och formas.

Kom och lyssna och ställ dina frågor till moderaternas förtroendevalda EU-parlamentariker!

När: Fredag 21/3, kl. 10.30
Var: MB503

Arrangörerna bjuder på fika från kl. 10.15, se facebook-eventet.

Ses där!

 

Föreläsning: Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson

EU-valet står runt hörnet och UF Södertörn laddar genom att välkomna Sveriges EU-minister Birgitta Ohlsson till Södertörns högskola. Föreläsningen kommer vara öppen för alla och är alltså inte exklusiv för UF Södertörns medlemmar.

När: Onsdag 26/3, kl. 11.45-12.45
Var: MA624

FÅ EN GRATIS LUNCHMACKA UNDER FÖRELÄSNINGEN:
Medlemmar i UF Södertörn kan få en gratis macka under föreläsningen. Kommentera ditt namn, din mejladress samt eventuellt behov av specialkost i facebook-eventet SENAST fredagen den 21/3. Anmälan ger även platsgaranti.

Häng med Utrikespolitiska Föreningen till Europahuset!

Äntligen är det dags för ett studiebesök igen! 
I EU-valets anda ska vi ta oss till Europahuset för att samla på oss den information vi behöver inför valet. I Europahuset finns Europaparlamentets informationskontor och EU-kommissionens representation i Sverige under ett och samma tak. Europahuset sprider vi kunskap om EU och främjar dialog och debatt om EU-relaterade sakpolitiska frågor och vi kommer att få ta del av en föreläsning med fokus på valet för att sedan ta en till på deras utställning om EUs budget.

onsdagen den 5:e Februari kl14.00-15.30 är vi välkomna på studiebesöket, men vi möts såklart upp innan dess och tar oss tillsammans till Regeringsgatan 65.

Vill du följa med?

Anmäl ditt intresse till: ordforande@ufsodertorn.org

Vi ses!