Bli aktiv till hösten!

Bli aktiv till hösten!

Det här verksamhetsåret börjar lida mot sitt slut men i höst vill vi självklart att UF Södertörn ska fortsätta att väcka intresse och debatt om utrikespolitiska frågor både inom och utanför Södertörns väggar. I september kommer vårt årsmöte äga rum och en ny styrelse ska då väljas. Redan nu kan ni anmäla ert intresse för att bli aktiva i något av utskotten eller som ledamot i styrelsen! Vi har ett informationsmöte nästa vecka för just er medlemmar, där vi kort berättar om vad varje styrelsepost och utskott gör och varför NI skall engagera er i föreningen!

När? Onsdag 23 maj Tid? kl. 12.15 Plats? Stora mötesrummet inne på kåren (fråga dig fram om du inte hittar)

Sista filmvisningen för i vår!

Standard Operating Procedure (2008)

Välkommen till Abu Ghraib och en av de största katastroferna i den amerikanska militärhistorien. Du har sett bilderna pa kvällsnyheterna – högen av de nakna, förnedrade fångarna och det ökända leendet hos den unga, kvinnliga korpralen som vakar över dem. Nu får du följa med in och se den sanna historien om männen och kvinnorna som gick över den hårfina gränsen mellan förhörsteknik och ren tortyr. Errol Morris prisbelönta dokumentär tar oss med bakom gallren på 2000-talets mest ökända fängelse och porträtterar de handlingar som ledde till att en president tvingades be om ursäkt inför hela världen.

Filmen visas av UF i samarbete med SöderS Bio

När? Onsdag 9 maj kl. 16.00
Var? Sal UB 425, på plan 4 i Biblioteket

Föreläsning om Pressfrihet med Jesper Bengtsson

 

Onsdagen den 2 maj kommer Jesper Bengtsson chefredaktör för tidningen OmVärlden och ordförande för Reportrar utan gränser till Södertörns Högskola för att prata om pressfrihet och vidare om frilansjournalisterna Martin Schibbye och Johan Persson som sitter fängslade i Etiopien.Föreläsningen anordnas av UF i samarbete med Omvärlden.
UF bjuder våra medlemmar på lunchmackor – först till kvarn!

 

När? Onsdagen den 2 maj 
Klockslag? 12.30-13.30 
Var? MA624