Hållbar utveckling och matsuveränitet

Föreläsning med Viji Thirisangu och Framtidsjorden om hållbar utveckling och matsuveränitet.

Framtidsjorden är ett nätverk för en hållbar värld, med samarbetsorganisationer i Sydamerika, Indien och Sri Lanka. Nätverket ordnar regelbundet utbyte med dessa organisationer, bl.a. genom det SIDA-finansierade projektet Lära av Syd. I år kommer Viji Thirisango från organisationen Kudumbam (familj på tamil) och föreläser på temat matsuveränitet och hållbar konsumtion. Kudumbam jobbar idag bl.a. med ett projekt för matsuveränitet och ökad demokratisk påverkan i Tamil Nadu, Indien. Man utbildar bönder i fröproduktion och ordnar fröbytesprogram, som bl.a. innefattar traditionella hirssorter. Man utbildar samtidigt i en god kosthållning och håller workshops för att ge bönderna verktyg att kunna föra fram sina åsikter till myndigheterna.

Datum: Torsdag 26 januari
Tid: 12.30-13.30
Plats: MA 624, Södertörns högskola

Alla som är medlemmar i UF bjuds på en lunchmacka!

Comments are closed.